Black Panther & Whitney: Biti svoja & Ferdinand – Kino vikend

Ovoga tjedna imamo tri filma! Slavimo žene? i gledamo nova animirana i igrana filmska ostvarenja! ?

U petak (9.3. u 20 sati) gledamo Marvelov film ‘Black Panther’ o istoimenom superjunaku.
Također, u našem kinu se odvija tradicionalna filmska proslava Dana žena 4. Ženijalni dani pa smo za vas pripremili dokumentarni film ‘Whitney: Biti svoja’ (subota, 10.3. u 20 sati) u kojem redatelji otkrivaju sve karte koje su dovele do prerane smrti slavne pjevačice Whitney Houston, a osim njega istoga dana, ali malo ranije, gledamo novi animirani film ‘Ferdinand’ redatelja velikih hitova ‘Rio’ i ‘Ledeno doba’ (subota, 10.3. u 17 sati).

‘Whitney: Biti svoja’

Njezini hitovi bili su na vrhovima top-lista i u neprestanoj rotaciji MTV-a u osamdesetima i devedesetima zbog čega je postala najbogatija afroamerička izvođačica tog vremena, sa zaradom i popularnošću dotad rezerviranom samo za njezine kolegice bijele boje kože. Ipak, Whitney nikad nije imala privilegiju biti slobodna.
Dokumentarni film ‘Whitney: Biti svoja’ Nicka Broomfielda i Rudija Dolezala nudi jedinstveni pogled iza kulisa ove kraljice popa na vrhuncu slave i na okolnosti koje su doprinijele prekidu njezine karijere i preranoj smrti 2012. godine.

‘Black Panther’ prati T’Challu koji se nakon smrti svog oca, kralja Wakande, vraća kući u zatvorenu, tehnički naprednu afričku državu kako bi zasjeo na prijestolje i postao novim kraljem. Suočen s izdajom i opasnošću, mladi kralj mora okupiti svoje saveznike i osloboditi moć Black Panthera kako bi porazio svoje neprijatelje i omogućio sigurnost svom narodu i njihovom načinu života.

‘Ferdinand’

Film o velikom biku sa još većim srcem koji bi radije uživao mirišući cvijeće, nego ulazio u borbu sa matadorima. Nakon što su ga ljudi pogrešno doživjeli kao jednu razuzdanu zvijer, Ferdinanda zarobljavaju i odvode od kuće. Odlučan da se vrati obitelji, on okuplja tim i kreće na nevjerojatnu avanturu. Njegova priča dokazuje da ne smijemo suditi po izgledu, bilo da je riječ o životinji ili o osobi!

Vidimo se u kinu!