DALMACIJA STORYTELLING: Oznaka kvalitete za priču Pučkog otvorenog učilišta Imotski

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja uručio je u petak u Hrvatskom domu u Splitu plakete za izvrsnost interpretatorima baštine i zahvalnice pojedinim predstavnicima institucija iz kulturnog i turističkog sektora, u sklopu projekta Dalmacija storytelling destinacija. Zahvalnicu za sudjelovanje u ovom projektu s pričom o Hasanaginici dobila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Imotski Ankica Jukić, a oznaka kvalitete za istu priču dodijeljena je Juliji Živanović.

„Izuzetno sam ponosna što je naša ustanova sudjelovala u ovom hvale vrijednom projektu. Imotski obiluje pričama koje se mogu ispričati turistima, a interpretiranje Hasanaginice našim posjetiteljima daje poseban doživljaj boravka u našem gradu. Hvala Splitsko-dalmatinskoj županiji što je pokrenula ovakav projekt i što je Pučko otvoreno učilište Imotski prepoznala kao kvalitetnu ustanovu koja može realizirati i ovakve i slične projekte“, rekla je ravnateljica Ankica Jukić.

Radi se o projektu Splitsko-dalmatinske županije čiji je glavni cilj podizanje kvalitete kulturno- turističke ponude putem korištenja storytelling metode pri prezentaciji i interpretaciji baštine. Osim toga, cilj projekta je poticanje i doprinos cjelogodišnjem, “365” turizmu.

“Ovim projektom želimo dobiti dodatnu vrijednost našeg bogatstva i turističku ponudu dizati na još jednu veću razinu. Hvala svima koji su sudjelovali u aktivnostima i koji su se potrudili pripremiti i prezentirati svo bogatstvo kulturne i povijesne baštine koju imamo na području Splitsko-dalmatinske županije. Naš cilj je razvoj turizma kroz svih 365 dana u godini, a Dalmacija storytelling destinacija je projekt koji ima veliki udio u tome”, rekao je Stipe Čogelja.

Izvor: Radio Imotski