KINO MEDITERAN: “Kapetanica Marvel” i “Mirai”

Naše kino ponosni je član Kino mreža – mreže nezavisnih hrvatskih kina koja osim umrežavanja prikazivača svake godine organizira i brojne zajedničke programe za svoje članove.

Jedan od takvih programa su i 5. Ženijalni dani u Kino mreži, filmska manifestacija povodom Međunarodnog dana žena koja se od 7. do 10.3. održava u 30 kina diljem zemlje.

Tim povodom u subotu (9.3.) u 20.00 gledamo znanstveno-fantastični blockbuster ‘Kapetanica Marvel’, novi u nizu filmova iz omiljenog Marvelova serijala u kojem naslovnu ulogu prvi put igra žena, odnosno u kojem prvi put supermoći ima junakinja koja tako postaje superjunakinja.

Pete Ženijalne dane organizira Kino mreža uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade Kultura nova!

Subota (9.3.) u 17.00 je vrijeme za upoznavanje japanske filmske kulture!

Glavni lik je 4-godišnji Kun, kojem se s dolaskom njegove novorođene sestre, svijet okreće naglavačke. Sestra, nazvana Mirai (u značenju: budućnost), vrlo brzo osvaja srca cijele obitelji, no to Kunu uopće ne odgovara. Jednog dana, ljut oko toga što on sam više nije centar pozornosti, skrivajući se u vrtu susreće nepoznate goste, uključujući i svoju sestru, Mirai, ali kao tinejdžerku…

Film je na izvornom jeziku sa hrvatskim titlovima. 🙂