KINO MEDITERAN: SUBOTA – “Gordon i Paddy” i “Zaneseni”

Festivalska subota nam se bliži! Predstavljamo prvi film koji nas čeka u subotu (22.6.) u 18.00 sati, film za našu dječju publiku!

Iz popratnog programa mali meDITEran sa 12. Festival mediteranskog filma Split donosimo animirani film Gordon i Paddy, toplu i poučnu priču o prijateljstvu premijerno prikazanu na Berlin Film Festivalu.

Šef policijske uprave, žabac Gordon, sprema se za mirovinu i mora pronaći novog pomoćnika koji će ga zamijeniti. Pametna mišica odličnoga njuha Paddy čini se kao idealan kandidat. Zajedno pokušavaju riješiti Gordonov posljednji slučaj, misteriju nestalih lješnjaka koju je prijavila lokalna vjeverica. Je li ih možda uzela lukava lisica? Gordon i Paddy će uskoro saznati.

Friško s ovogodišnjeg Festival mediteranskog filma Split, istoga dana kada i na festivalu, u Imotski nam stiže švedska magična romansa inspirirana stvarnim događajima – ‘Zaneseni’!

Pripremite se za subotu (22.6.) u 21.00 sati, tko zna kada ćete ga opet moći pogledati.

Dva rivalska zabavna parka u Stockholmu smještena su jedan nasuprot drugom. Gröna Lund u vlasništvu obitelji Nilsson je zabavni park visoke klase i vrhunskih atrakcija, buržujska alternativa parku Nöjesfältet obitelji Lindgren koji nudi jeftino pivo, striptizete i već istrošene atrakcije. Svaka od obitelji odlučna je uništiti posao druge i preuzeti poslovnu dominaciju. Priča se komplicira kada se njihovi nasljednici Ninni i John zaljube. U sjeni Drugog svjetskog rata sukob između obitelji eskalira u priču o izdaji, ratu i zabranjenoj ljubavi. Kreatori ove magične romanse su nagrađivani dvojac Måns Mårlind i Björn Stein, Hrvatskoj su publici poznati po kriminalističkoj seriji Most (Bron).