KINO MEDITERAN: “Zelena knjiga” i “Korgi: Kraljevski pas velikog srca”

Mediji su pisali da je iznenađenje što je ‘Zelena knjiga’ nadmašila ‘Bohemian Rhapsody’ i neke druge favorite u osvajanju Oscara za najbolji film.

Istinita priča, predivna glazba, snažna glumačka postava (Viggo Mortensen i Mahershala Ali)… što mu više nedostaje?

Ovu subotu (16.3.) u 20 sati.

Kada 1962. godine Tony Lip (Mortensen), izbacivač talijansko-američkog podrijetla koji nije završio niti osnovnu školu, dobije posao vozača Dr. Dona Shirleyja (Ali), svjetski poznatog pijanista (ujedno i Afroamerikanca), njih dvojica moraju se koristiti „Zelenom knjigom za crnce koji se nalaze na putu kroz američki jug“ kako bi im ona ukazala na nekolicinu mjesta koja se smatraju sigurnima za Afroamerikance. Suočeni s rasizmom i opasnosti, kao i s neočekivanom humanošću i humorom, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice kako bi preživjeli i doživjeli putovanje svojih života.

‘Korgi: Kraljevski pas velikog srca’

Jedna od najslađih pasmina koja je ujedno dugi niz godina vjerni podanik na kraljičinom dvoru stiže nam u animiranom i sinkroniziranom obliku, a detalje o priči pročitajte sami:

Rex je mali nevaljalac ali ipak najomiljeniji pas britanske kraljice. Jednog se dana izgubi u Londonu i nađe u društvu različitih vrsta pasa koji se međusobno svađaju i sukobljavaju. Tijekom svog epskog putovanja u kojem traži put za povratak svojoj voljenoj vlasnici, Rex se uspijeva zaljubiti i otkriti svoj pravi identitet.