KINO VIKEND: “Robin Hood” i “Stopalići”

Ovoga petka, 30. studenog u 20 sati stiže nam novi ‘Robin Hood’! Sigurno ste se imali priliku sresti s drugim filmskim verzijama navedene priče, ali posebnost ove je, uz skroz drugačiji prikaz samoga junaka, i činjenica da je film sniman u Dubrovniku!

Sa ‘Stopalićima’ ste se već imali priliku upoznati, ali smo ga odlučili ponoviti u subotu, 1. prosinca u 17 sati i time otvoriti mjesec filmova koji nas čekaju u prosincu.

Robin Hood

Nova verzija Robina Hooda će prikazati mlade dane poznatog pljačkaša i otkriti detalje koji su Robina (Egerton) potaknuli da se izvan zakona bori za maloga čovjeka. Kao mladić pun ideala odlazi u križarski rat, tamo doživljava samo razočaranja, ali postaje iskusni ratnik. Po povratku ga oneraspoloži što je njegova zemlja zapala u korupciju, čemu se mora suprotstaviti. Robin i njegov zapovjednik (Foxx) tada podižu bunu protiv korumpiranog kralja u ovoj uzbudljivoj akcijskoj avanturi prepunoj eksplozija, ludih scena borbi te bezvremenske romantike.

Stopalići

Ono što se do sada smatralo mitom, postaje stvarnost kada jeti Migo doživi susret s čovjekom. Migovo otkriće donosi mu slavu i djevojku iz snova, ali baca svoj svijet u kaos.