Kino Vikend – Subota 15.10.

SUBOTA 15.10. je novi dan za naše filmsko druženje!

U 17 h svim malim i velikim ljubiteljima pustolovne fantastike donosimo najnoviji uradak Tima Burtona – “DOM GOSPOĐICE PEREGRINE ZA ČUDNOVATU DJECU”. Film je napravljen prema istoimenom romanu Ransoma Riggsa a glavne uloge tumače Eva Green i Samuel L. Jackson. Film ima hrvatske titlove.Priča prati život šesnaestogodišnjeg Jakea čiji život teče posve mirno sve dok ga ne zadesi strašna i iznenadna djedova smrt. Pokušavajući odgonetnuti prilično sumnjive okolnosti pod kojima se ona zbila, u ruke mu dospije tajnovito pismo koje ga odvodi na daleki velški otok, gdje otkriva ruševine doma gospođice Peregrine za čudnovatu djecu. Dok Jacob istražuje napuštene sobe i hodnike u razrušenoj kući, postaje mu jasno da ta djeca nisu bila samo čudnovata: možda su bila i opasna, možda su s pravom bila izolirana na napuštenome otoku. Koliko se god to činilo nemogućim, možda su nekako još uvijek živa…

Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu temeljen je na fiktivnom romanu Ransoma Riggsa, a redatelja filma je Tima Burtona, tvorac filmova Edward Škaroruki, Charlie i tvornica čokolade i Alisa u zemlji čudesa.

U 20 h gledamo “USTAV REPUBLIKE HRVATSKE”,priča o četvero ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i vjeri. I vjerojatno nikada ne bi međusobno prozborili da ih nesreća na to ne natjera i učini međusobno ovisnim. To je ljubavna priča o mržnji, koja zaobilazi establišment i razotkriva sve naše netrpeljivosti, predrasude i mržnju prema različitostima. Priča o hrabrosti da danas budeš ono što jesi i pokušaju da se unatoč svemu voli.

Od proslavljenog redatelja Rajka Grlića i scenarista Ante Tomića dolazi priča inspirirana stvarnom zemljom i njenim ljudima,a kritika ga već naziva najboljim hrvatskim filmom ovog desetljeća. 

Ulaznice su u prodaji prije projekcije na ulazu u kino.