Koncert – ​Muška klapa “Pasika”​​ – Imotska Sila 2018

Klapa Pasika iz Kostanja nastala je 1998.god. na tradiciji crkvenog i pučkog pjevanja u zavičaju legendarne poljičke junakinje Mile Gojsalić. Tijekom svog postojanja održala je brojne koncerte u domovini i inozemstvu te sudjelovala na brojnim smotrama i festivalima. Od nagrada se izdvajaju druga nagrada publike u dva navrata na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, drugo mjesto po ocjenama žirija i glasovima publike na Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima te prvo mjesto na međunarodnom natjecanju u Perastu.

Naziv klape simbolizira uspomenu njenih članova na djetinjstvo, jer pasika je komadić škrte zemlje težačkom rukom otete kamenu, u kojoj najčešće raste loza, poneka maslina ili smokva.

Članovi klape rođeni su i žive u Kostanju, pa je klapa pokretač i nositelj brojnih društvenih i kulturnih aktivnosti u svome mjestu, među kojima se posebno ističe kulturno ljeto „Dani Mile Gojsalić“ koje je 2012. godine održano po jubilarni 10-i put.

Voditelji klape bili su Mijo Stanić od 2000.-2003., Marin Erceg od 2004.-2008. , te sadašnji voditelj  Jasminko Šetka (od 2009. godine).

​ ​