Koncert KUD-a “Jedinstvo” – Imotska Sila 2017

Petak, 21. srpnja ispred zgrade poglavarstva (zbog tehničkih razloga koncert će se održati umjesto na ŠRC “Joško Novović Tuta” ispred zgrade poglavarstva) s početkom u 21 sat .

KUD «Jedinstvo» – Split

Jedinstvo je utemeljeno 1919. Godine u Splitu i jedno je od najstarijih i najtrofejnijih kulturno-umjetničkih društava u Republici Hrvatskoj. Početkom pedesetih godina prošlog stoljeća unutar KUD-a osnovana je folklorna sekcija iz koje je proistekao današnji ansambl.
Društvo okuplja mlade ljude najrazličitijih interesa, područja obrazovanja, ali sa zajedničkim nazivnikom ljubavi prema folkloru. Zahvaljujući kvaliteti svojih nastupa ostvarena su gostovanja na
pozornicama brojnih europskih gradova, kao i na pozornicama Sjeverne Amerike, Australije, Afrike i Azije, a u desetljećima minulog rada Jedinstvo je vitrine popunilo trofejima s najvećih svjetskih smotri i festivala folklora.

Na repertoaru ansambla se nalazi 11 koreografija istaknutih stručnjaka hrvatskog folklora koje se, uz pratnju mandolinsko-tamburaškog orkestra, izvode u izvornim narodnim nošnjama. Raznovrsnošću koreografija Jedinstvo svoju publiku vodi na putovanje čitavom Hrvatskom jer repertoarom obuhvaća plesove različitih stilova i ugođaja iz svih dijelova Republike Hrvatske.