Lady Bird & Dugi iz kamenog doba – Kino Mediteran Imotski

Dva filma revije “Ususret Oscarima” su iza nas, a u petak, 23.2. u 20 sati stiže nam i treći: ‘Lady Bird’, nominiran u pet kategorija s talentiranom Saoirse Ronan u glavnoj ulozi dok u subotu, 24.2. u 17 sati gledamo ‘Dugi iz kamenog doba’, novu animaciju četverostrukog oskarovca Nicka Parka kojeg znamo po filmu ‘Wallace i Gromit’!

‘Lady Bird’

Radnja se zbiva u Sacramentu, gradu u zaleđu Kalifornije. Glavna junakinja filma, sedamnaestogodišnja je učenica katoličke srednje škole. Roditelji su joj po rođenju nadjenuli ime Christine McPherson, no, ona odbacuje to ime i predstavlja se kao Lady Bird. Između prvih ljubavi, sudjelovanja u školskoj predstavi i prijave na fakultet, ona je umjetnička duša koja čezne za avanturom, sofisticiranosti i prilikama.

Dugi iz kamenog doba’

Urnebesna avantura smještena u doba prapovijesti, kada su opasne zvijeri i dlakavi mamuti gospodarili zemljom, pričom prati pećinskog čovjeka po imenu Dugi koji zajedno sa svojim najboljim prijateljem, divljom svinjom Hognobom, pokušava ujediniti njihovo pleme u borbi protiv moćnih neprijatelja koji im prijete.