LJETO U BROOKLYNU & SVE ŠTO DOLAZI – Kino vikend

SUBOTA, 04.03. dan je za novo kino druženje!

U 17h prikazujemo obiteljski film LJETO U BROOKLYNU – nevjerojatno divnu priču o odrastanju, za svih od 8-88. Časopis Rolling Stone kaže “Zbog mladih glumaca ovaj film se ne smije propustiti”.13-godišnjem Jakeu (Theo Taplitz) umire djed i s obitelji se seli u stari očev dom u Brooklynu. Tamo Jake upoznaje karizmatičnog Tonyja (Michael Barbieri; Spider-Man: Homecoming), čija samohrana majka Leonor vodi malu trgovinu u prizemlju. Jakeovi roditelji, Brian (Greg Kinnear; Mala Miss Amerike) i Kathy (Jennifer Ehle; Pedeset nijansi sive) od Leonor traže da potpiše novi, skuplji ugovor za najam prostora, ali za nju je nova cijena nedostižna
U početku Jake i Tony ne primjećuju sukob koji se razvija među roditeljima, već uživaju u praznicima i brooklynskom ljetu. No, klinci ipak ne uspijevaju pobjeći od problema svojih roditelja i, uskoro, taj konflikt zadire u njihovo prijateljstvo…

U 19h počinju 3. Ženijalni dani u Kino mreži – filmska fešta povodom Međunarodnog dana žena koji se slavi 8. ožujka. Na programu je francuski film Sve što dolazi sa sjajnom Isabelle Huppert u glavnoj ulozi.

Nathalie je profesorica filozofije u srednjoj školi u Parizu. Strastveno radi svoj posao i obožava učenicima prenositi ljubav prema kritičkom razmišljanju. Udana s dvoje djece, rastrgana je između svoje obitelji, bivših učenika i vrlo posesivne majke. Jednoga dana, suprug joj objavi da je napušta zbog druge žene. S novostečenom, nametnutom, slobodom, Nathalie se nalazi pred izazovom da iznova stvori svoj život. Film je dobitnik Srebrnog medvjeda u Berlinu za najbolju režiju.

Cijena ulaznica je 20 kuna, a posebna akcija povodom dana žena je što sve pripadnice ljepšeg spola na oba filma plaćaju ulaznice 15 kuna.