MOJ ŽIVOT KAO TIKVICA & T2 TRAINSPOTTING – Kino vikend

Veselimo se SUBOTI 25.2. i novim filmovima u našem kinu!

U 17h stiže nam po prvi put u goste međunarodni filmski festival za djecu KinoKino – International Film Festival for Children. Djeca će imat priliku pogledati animirani film MOJ ŽIVOT KAO TIKVICA.
Junak ove nagrađivane animirane pustolovine desetogodišnji je dječak zvan Tikvica koji nakon majčine smrti ostaje sam na svijetu. Završava u domu za nezbrinutu djecu gdje upoznaje drugu siročad sa sličnim tragičnim pričama. Isprva zastrašen neobičnim, i ponekad surovim mjestom, Tikvica se s vremenom nauči otvoriti i u domu pronalazi iskrenu ljubav i novu obitelj. Moj život kao Tikvica autentična je i empatična priča o odrastanju čijem je uspjehu svakako doprinijela i scenaristica Céline Sciamma, poznatija kao redateljica trilogije o odrastanju: Ljiljani, Tomboy i Cure.

U 19h stiže T2 TRAINSPOTTING.

Ne treba posebno predstavljati nastavak kultnog filma iz 1997. godine. Prošlo je dvadeset godina. Mnogo toga se promijenilo, ali mnogo toga je ostalo potpuno isto.
Mark Renton (Ewan McGregor) vraća se na jedino mjesto koje je ikada mogao zvati domom. Svi ga čekaju: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) i Begbie (Robert Carlyle). I drugi stari prijatelji također ga čekaju: tuga, gubitak, radost, osvega, mržnja, prijateljstvo, ljubav, čežnja, strah, kajanje, samo-destrukcija i smrtna opasnost…Svi su se skupili kako bi mu poželjeli dobrodošlicu. Po drugi put.

Ulaznice: Moj život kao tikvica: 20kn / T2 Trainspotting: 25kn