Otvorena aula Gradskoga kina u Imotskom

Imotski gvardijan fra Kristian Stipanović blagoslovio je novoobnovljenu aulu Gradskoga kina u Imotskom, čime je službeno taj vrijedan prostor pušten u rad.

Nazočan je bio i imotski gradonačelnik Ivan Budalić, koji je istaknuo kako je aula dio jedne cjeline, čiji će se ostatak također uskoro urediti. “Sve to će na jedan kvalitetan i moderan način podignuti razinu svih događanja i manifestacija u našem gradu. Grad Imotski će, u svojim mogućnostima, i dalje pomagati uređenje ovih prostora. Nismo u sjajnoj poziciji, ali i ovaj projekt je ostvaren uz pomoć Grada i države”, izjavio je Budalić, dodavši da su u prvoj godini mandata postignuti zapaženi rezultati i na području kulture.

Prostor aule imotskoga kina bio je zatvoren petnaestak godina, prisjeća se Ankica Jukić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Imotski, pod čijom je ingerencijom imotsko kino. “Došli smo na ideju da se prijavimo na investicijske programe Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Odobreno nam je 400 tisuća kuna, što je bilo dovoljno za prvu fazu obnove ovoga prostora”, ističe Jukić. Napominje da se sve moralo mijenjati  – od vodovodnih i električnih instalacija do kanalizacijske mreže. 400 tisuća kuna bilo je nedostatno za sve, pa se Učilište prijavilo na idući natječaj te im je odobreno još 500 tisuća kuna. “Moram zahvaliti izvođaču radova i na stručnom obavljanju posla, ali i na tome što su nastavili drugu fazu radova, ne znajući hoćemo li uopće dobiti sredstva iz drugoga natječaja”, izjavila je, dodavši da zahvaljuje i inženjeru Tomislavu Raosu koji je, ističe ravnateljica, brojne usluge vezane uz ovaj projekt napravio volonterski.

Aula će služiti kao izložbeni prostor, čitaonica, ali i za razne kulturne i umjetničke večeri. Uređen je sanitarni čvor, a izvođači koji nastupaju u kinu konačno imaju garderobe i zaseban WC.