Spektakl na otvaranju “Imotskih sila”: Glumci amateri izvest će predstavu “Hasanaginica”

Pučko otvoreno učilište Imotski pripremilo je pravi spekatkl na otvorenju ovogodišnjih, 43. “Imotskih sila”. Naime, imotski glumci amateri, koje je okupila upravo ova ustanova, u petak, 5. srpnja u 21 sat, na tvrđavi Topana odigrat će premijeru predstave “Hasanaginica”.

Rezultat je to mukotrpnog i svakodnevnog rada glumaca amatera i djelatnika Učilišta, koji sudjeluju u realizaciji ove predstave, istaknula je ravnateljica POU Imotski Ankica Jukić. “Zadovoljstvo je tim veće što smo, nakon dugo godina, pokrenuli glumački amaterizam u Imotskom, a uz to smo dobili i pravi imotski proizvod – predstavu Hasanaginica, koja se u potpunosti u Imotskom posljednji put odigrala prije 12 godina”, dodala je ravnateljica. Zahvalila je Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Imotskom, koji su prepoznali važnost izvođenja ove predstave na Imotskim silima.

Inače, ovogodišnja “Imotska sila” publici nude 10 programa, raspoređenih kroz srpanj i dio kolovoza. Kompletan program može se pronaći na www.pou-imotski.hr, a svi događaji u sklopu “Imotskih sila” za publiku su besplatni.