Upis polaznika u program osposobljavanja za održivu uporabu pesticida

Pučko otvoreno učilište Imotski upisuje polaznike u program osposobljavanja za održivu uporabu pesticida. Upis traje do 31. listopada 2019. godine, a više informacija zainteresirani mogu dobiti na broj telefona 021/841-273 ili osobnim dolaskom u Pučko otvoreno učilište Imotski u Ulici Ante Starčevića 7, radnim danom od 8 do 14 sati.

Na temelju Zakona o održivoj uporabi pesticida (N.N., br. 14/14, 115/18) i Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (N.N., br. 142/12.) sve osobe koje koriste sredstva za zaštitu bilja u poljoprivredi, pri održavanju zelenila na javnim i privatnim površinama te one koji proizvode, skladište i prodaju sredstva za zaštitu bilja obvezne su pohađati osposobljavanje za održivu uporabu pesticida.

POU Imotski provodi osnovni modul izobrazbe za sve one koji se prvi put osposobljavaju za održivu uporabu pesticida te dopunski modul izobrazbe za sve one koji su završili izobrazbu 2014./2015.godine s obzirom da obveznici izobrazbe moraju redovito obnavljati stečeno znanje dopunskom izobrazbom najkasnije u roku od 5 godina nakon stjecanja osnovne izobrazbe. Obveznici izobrazbe za dopunski modul izobrazbe se mogu prijaviti i do godinu dana prije isteka valjanosti iskaznice.